Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012

Γερμανία: Ο στρατός στις πόλεις! Του Γ. Δελαστίκ

toyti patoyti: Άντε να παίρνουν τα πράγματα το δρομο τους. Στην Ελλάδα ήδη είναι στο σωστό δρόμο. Μην γελιέστε που λέγονται ΜΑΤ και τυπικά ανήκουν στην Αστυνομία. Το ζουμί της υπόθεσης είναι τι προδηλώνει η παρουσία τους στο κέντρο της Πρωτεύουσας: Μια κατεχόμενη πόλη, στρατοκρατούμενη. Δεν θα αναλωθώ με τους ποταπούς σκοπούς και μεθοδολογίες της υπηρεσίας αλλά με τον πολιτικό σχεδιασμό πίσω από τους σύγχρονους ανθρωποφύλακες/ανθρωποκυνηγούς πραίτορες της αστικής πολιτικής του κεφαλαίου και της νεοφιλελεύθερης διαχείρησης του πλούτου (του μοχθου της εργατικής μάζας). Τελικά το τραίνο θα εκτροχιαστεί και οι Γερμανοί για άλλη μια φορά φαίνεται να βρίσκονται καπελωμένοι, εγκλωβισμένοι πίσω από την ισχυρη τους οικονομία του χρέους πλέον ύψους 2,3τρις Ευρω! Και ως φρόνιμα παιδιά και αφού πέσουν οι αυταπάτες της παντοδυναμίας και έρθει στο φως η σκληρή αλήθεια και τελικά δεν φταίνε ούτε οι Εβραίοι αυτή τη φορά, ούτε οι μετανάστες, ούτε οι τεμπέληδες του Νότου, οι εχθροί του λαού θα ονομάσουν εχθρό τον ίδιο το λαό και η συνέχεια είναι γνωστή. Να κλείσω θυμίζοντας μια φράση του Λένιν: "Οι Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες, είτε είναι αντιδραστικές."

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΣΤΑΘΜΟΣ. ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ.

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Συγκλονιστική είναι η είδηση, αλλά πέρασε σχεδόν απαρατήρητη εκτός Γερµανίας: την Παρασκευή δημοσιεύτηκε απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας αυτής, η οποία επιτρέπει σε «εξαιρετικές περιπτώσεις» την ένοπλη επέµβαση των ένοπλων δυνάµεων της Γερµανίας «µε ειδικά στρατιωτικά µέσα πολέµου»!!! Με άλλα λόγια τανκς, πύραυλοι, πυροβόλα, ακόµη και πολεµικά αεροπλάνα µπορούν να χρησιµοποιηθούν στο εσωτερικό της χώρας εναντίον «εσωτερικών εχθρών» απροσδιόριστης φύσης! Βάσει της δικαστικής απόφασης ο κατά περίπτωση προσδιορισµός των «εχθρών» Γερµανών εναντίον των οποίων θα χρησιµοποιηθεί η γερµανική πολεµική µηχανή εναπόκειται στην κυβέρνηση που θα υπάρχει στο Βερολίνο εκείνη τη στιγµή.


Η κυβέρνηση και όχι το κοινοβούλιο θα παίρνει την απόφαση να αναπτύξει την Μπούντεσβερ (έτσι ονομάζεται σήμερα ο γερμανικός στρατός, που έχει αλλάξει το μισητό χιτλερικό όνομα της Βέρμαχτ) σε πόλεις και περιοχές της Γερμανίας εναντίον του «εσωτερικού εχθρού» που σήμερα κανείς δεν μπορεί να πει αν θα είναι τρομοκράτες ή απεργοί οι οποίοι καταλαμβάνουν επιχειρήσεις ή δημόσια κτίρια.

Μόλις το 2006 το Συνταγματικό Δικαστήριο είχε αποφανθεί αρνητικά και είχε διατηρήσει την απαγόρευση επέμβασης στο εσωτερικό της χώρας των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων με «ειδικά στρατιωτικά όπλα πολέμου».

Τώρα η ολομέλεια του Συνταγματικού Δικαστηρίου ανέτρεψε τη απόφαση εκείνη. Πρόκειται για απόφαση ιστορικής σημασίας, η οποία προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις και μέσα στην ίδια τη Γερμανία, δεδομένου του φρικτού παρελθόντος της χώρας αυτής.

Σφοδρότατη ήταν π.χ. η κριτική της εφημερίδας «Μπερλίνερ Τσάιτουνγκ», η οποία έγραψε μεταξύ άλλων: «Το Συνταγματικό Δικαστήριο όχι μόνο έρχεται σε αντίθεση με το γράμμα του Συντάγματος, όχι μόνο παίρνει θέση εναντίον του ιστορικού συντάκτη του Συντάγματος, αλλά και υπερβαίνει δραματικά τις αρμοδιότητές του. Η απόφασή του δεν είναι ερμηνεία του Θεμελιώδους Νόμου, πράγμα το οποίο δεν μπορεί να κάνει το Συνταγματικό Δικαστήριο, αλλά μόνο η Ομοσπονδιακή Βουλή».

«Για μια ακόμη φορά οι δικαστές ανυψώνονται σε συγγραφείς του Συντάγματος. Αυτό οφείλουμε να το επικρίνουμε» έγραψε και η «Στούτγκαρτερ Τσάιτουνγκ».

Ο εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για εσωτερικά θέματα Μίκαελ Χάρτμαν δήλωσε ότι η άποψη του κόμματός του είναι πως ο γερμανικός στρατός πρέπει να παρεμβαίνει στο εσωτερικό της χώρας μόνο άοπλος και μόνο σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή σοβαρών ατυχημάτων. Για «αλλαγή του Συντάγματος από την πίσω πόρτα» έκανε λόγο το κόμμα της Αριστεράς.

Τη γραπτή διαφωνία του με την απόφαση δημοσιοποίησε δικαστής του Συνταγματικού Δικαστηρίου Ράινχαρτ Γκάγερ. Η απόφαση χρησιμοποιεί «πλήρως ασαφής, νομικά ελάχιστα ελέγξιμες αποτελεσματικά κατηγορίες, οι οποίες στην καθημερινή χρήση τους αφήνουν πολλά περιθώρια για υποκειμενικές εκτιμήσεις, προσωπικές προτιμήσεις αξιολόγησης και αβέβαιες, αν όχι και εσπευσμένες προγνώσεις» αναφέρει στην αιτιολόγηση της ψήφου του ο δικαστής Γκάγερ. «Για ένα μετά βίας μετρήσιμο όφελος», προσθέτει, «εγκαταλείφθηκαν θεμελιώδεις συνταγματικές αρχές».

Αντιθέτως, πολιτικοί εκπρόσωποι του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας είτε δήλωσαν ενθουσιασμένοι ή ικανοποιημένοι με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου είτε την επέκριναν από… δεξιότερες(!) θέσεις. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει π.χ. ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των χριστιανοδημοκρατών Γκίντερ Κρινγκς, ο οποίος διαφώνησε ριζικά με το σκέλος της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου που ορίζει ότι την απόφαση για την επέμβαση του στρατού πρέπει να την π αίρνει το υπουργικό συμβούλιο.

«Αυτή η ρύθμιση είναι τρελή!» δήλωσε στο περιοδικό «Σπίγκελ» και απαίτησε να γίνει αλλαγή του Συντάγματος ώστε την απόφαση να την παίρνει μόνος του… ο γενικός επιθεωρητής των ενόπλων δυνάμεων ή ο υπουργός Άμυνας – ούτε καν ο καγκελάριος!!! Είναι προφανές ότι το πνεύμα του μιλιταρισμού, που δύο φορές στον 20ο αιώνα κατέστρεψε την Ευρώπη, αναβιώνει σε ορισμένους κύκλους.

*Δημοσιεύθηκε στο «Έθνος» την Τρίτη 21 Αυγούστου 2012.

10 σχόλια:

 1. ερχεται...
  και κάτι μου λέει ότι ξανάρχονται...
  Και οι γερμανοτσολιάδες εγγονοί ξαναβγαίνουν σιγά-σιγά...
  Πάντως,προχωράμε προς ολοκληρωτισμό-καπιταλισμό..
  Κάτι πρωτόγνωρο και σίγουρα τρομαχτικό..είδατε Ν.αφρική...Απλά εκεί δεν πολυνοιάζονται για το ότι καρφώνονται,ενώ στην ευρώπη δεν θα μας πυροβολάνε ξερά.Πλαστικές σφαίρες,χημικά,νερό με πίεση,προαιρετικές συλλήψεις,όπλα ηλεκτροσόκ,ε και κανα 2 δολοφονίες μετά βασανισμού σε καμια υπόγα.Τα πράγματα τρέχουν ταχύτατα..Και αν πάρουν περίεργη τροπή τα δρώμενα σε Ελλάδα (και γενικότερα ευρωπαικό νότο),Συρία,Ισραήλ (και μέση ανατολή )Ιραν έρχεται σχεδόν σίγουρα 3ος μεγάλος πόλεμος...
  γαμάτε αδέρφια γιατί σε λίγο θα γαμηθούμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν και τα έγραψες πολύ χοντρικά θα συμφωνήσω. Βασικά οι γερμανοτσολιάδες εγγονοί θα χρησιμέυσουν μόνο ως "χρησιμοι ηλίθιοι" γιατί μετά θα έχουν την ίδια μοίρα με εμάς. Αυτή τη φορά οι ολίγοι δεν έχουν διάθεση να μοιραστούν με το λαό ούτε τα ψίχουλα.

   Διαγραφή
  2. Βασικά ποτέ δεν είχαν διάθεση,και όποτε δίναν κανα ψίχουλο ήταν για να διατηρείται μια ισορροποία.Αυτό που ζούμε είναι μια παρτίδα πόκερ επικυρίαρχων,με τους ασιάτες να έχουν μπει πού δυνατά στο παιχνίδι και ετοιμαζόμαστε για heads up με all in..Αλλά οι λαοί δεν είναι ούτε καν οι τσόχα στο παιχνίδι..Και οι εγγονοί είναι αυτοί που αδειάζουν τα τασάκια και σερβίρουν τα ποτά..Αλλά έχουν γνώση οι φύλακες γιατί παίζουν ...πρέφα....

   Διαγραφή
 2. Έχεις δίκιο για την αστική ειρήνη και ισορροπία που επέτρεψε το κεφάλαιο τις περασμένες δεκαετίες επιτρέποντας στις λαϊκες μάζες της δύσης κυρίως να ζουν αξιοπρεπώς. Τώρα τα πράγματα προχώρησαν και ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός ολοκληρώνει το σχεδιασμό του.

  Σωστά σύντοφε ισχυρίζεσαι ο,τι οι φύλακες όντως ξέρουν, οι φοβισμένοι μικροαστοί τρόφιμοι πότε θα μάθουν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ποτέ.Μόνο δια ροπάλου δυστυχώς μαθαίνουν..Αλλά κατευθύνονται εύκολα και ακόμα πιο εύκολα ακολουθούν..Το θέμα είναι τι θα κάνουμε με τους ανεπίδευκτους μαθήσεως

   Διαγραφή
 3. ΒΛΕΠΩ ΑΠΟ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΡΟΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΖΙΜΠΟΥΚΙΑ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ??????

  SIEG HEIL...................................


  ΤΙΚ ΤΟΚ ΤΙΚ ΤΟΚ ΤΙΚ ΤΟΚ ΤΙΚ ΤΟΚ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΖΙΜΠΟΥΚΙΑ??????? ΕΜ ΤΑ ΠΕΡΝΕΙΣ ΕΜ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΕΙΣ...? ΑΜΟΡΦΩΤΕ!!!!!!!!!!!

   Διαγραφή
  2. ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΑΛΛΑ ΠΗΡΑΤΕ Τ'ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΑΝΑΡΧΟΠΟΥΣΤΕΣ. ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ ΚΑΙ Η ΓΗ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ.   SIEG HEIL ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ Ο ΜΕΛΑΜΨΟΣ GAY ΦΥΡΕΡ ΜΑΣ.
   ΠΟΥ ΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΥΤΙ ΣΒΗΣΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΣΟ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΖΙΜΠΟΥΚΙΑ ΣΕ ΜΑΥΡΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΝΑΙ ΡΕ ΜΟΥΝΑΚΙΑ ΕΙΜΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΛΩΝΩ.

   Διαγραφή
  3. ΠΟΣΟ CAPS LOCK ???????????????? ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΣΕ ΑΚΟΥΣΑΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Διαγραφή
 4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Πιστεύουμε ότι στο Blog του Λαού ΔΕΝ πρέπει να έχουν όλοι δικαίωμα σχολιασμού. Φασιστοάπλυτοι, νεοφιλελεύθερες πουτάνες, απολίτικα ζαβά και άλλες κατηγορίες συμπολιτών μας, έχουν όσο χρόνο θέλουν στα κυρίαρχα ΜΜΕ για να εκθέσουν την ακίνδυνη πνευματική τους διάρροια. Δεν χρειάζεται ΚΑΙ αυτή η μικρή γωνιά να φιλοξενεί τα σκατά τους.

Όσα σχόλια από αυτές τις κατηγορίες εντοπίζονται, αν δεν έχουν μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα την κατάλληλη απάντηση από κάποιον φίλο του ΤΡΟΜΠΑΧΤΙΚΟΥ τότε θα αφαιρούνται.

ΤΟ ΤΡΟΜΠΑΧΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ!

ΣΥΝΤΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΤΟ BLOG ΜΑΣ ΚΑΘΑΡΟ!